Hva gjør en sjømathandler?

Som sjømathandler (fiskehandler) jobber du med salg av fisk og andre sjømatprodukter, og du gir tilberedningstips til kunder. En del av jobben er bearbeiding av produktene, deriblant tilskjæring og finstykking av sjømat til salg i butikk eller ferdigstilling av produkter til cateringvirksomhet. Service er en sentral del av jobben, med rådgivning og kundebehandling som viktige oppgaver. I det daglige arbeidet jobber sjømathandleren med både håndverktøy og mer avanserte maskiner. God orden og hygiene i ferskvaredisken er avgjørende, og du må kjenne til lovene og forskriftene som gjelder for faget.

Personlige egenskaper

Som sjømathandler har du gode kunnskaper om råvarenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du må ha god serviceinnstilling, og være flink til å kommunisere effektivt i et hektisk og utfordrende arbeidsmiljø.

Yrkesbetegnelse:
Sjømathandler med fagbrev
Eventuell videreutdanning:
Fagskole, generell studiekompetanse, høyskole, universiteter
Lønn i læretiden:
30% 1. halvår, 40% andre halvår, 50% 3. halvår og 80% 4. halvår av begynnerlønn etter tariff for fagarbeidere.
Mer informasjon på:
http://www.nhoreiseliv.no/