Servitøren
– Gjør måltidet til en høytid

Servitørfaget er et internasjonalt fag. Faget er under stadig utvikling gjennom etablering av nye serveringssteder med flerkulturelle trekk og trender. En god servitør er restaurantens ansikt utad, og det er viktig at du er utadvendt, flink til å kommunisere og initiativrik.

Hva gjør en servitør?
En servitør må kunne omtrent like mye om mat, drikke og produksjon som kokken. Din jobb vil blant annet være å formidle informasjon om mat
og drikke til gjestene, for å sikre at de får en god opplevelse. Du skal også være i stand til å arrangere og gjennomføre forskjellige slags arrangementer i lokaler hvor det arrangeres selskaper, banketter, kurs og konferanser.

Hvor kan jeg jobbe?
En servitør kan jobbe innenfor bar- og restaurantnæringen, på hoteller og andre overnattingssteder. Yrket preges av internasjonalisering, og du må kunne forholde deg til mennesker med andre språk og kulturbegreper på en måte som ivaretar kundenes ønske om gode opplevelser.

 

 

Yrkesbetegnelse:
Servitør med fagbrev

Eventuell videreutdanning:
Kjøkken- og restaurantledelse, Vinkelner, Hotelledelse, Reiselivsledelse
Lønn i læretiden:
30% 1. halvår, 40% andre halvår, 50% 3. halvår og 80% 4. halvår av begynnerlønn etter tariff for fagarbeidere.

Mer informasjon på:
http://www.nhoreiseliv.no/