Butikkslakteren
– Delikatessediskenes mester

Butikkslakteren har ansvar for kjøttproduktene i ferskvareavdelinger og kjøttforretninger. Kunnskap om kundebehandling og salg er derfor like viktig som kunnskap om kjøttproduktene.

Hva gjør en butikkslakter?
Butikkslakteren arbeider i det viktige sisteleddet, hvor kjøttvarene overtas av forbrukeren. Butikkslakteren skal være kundens rådgiver. Butikkslakterfaget kan også omfatte ferdigmat, fisk, ost, grønt og bakervarer, med fokus på salg og kundebehandling. Økonomi og markedsføring er også viktige elementer i faget. Butikkslakteren er kjøttbransjens ansikt mot kunden, og han/hun må derfor ha inngående kunnskap om hele verdikjeden fra bås til bord. Spørsmål knyttet til etisk kjøttproduksjon, religion, helse, ernæring og tilsetningsstoffer i matvarer må kunne behandles på en faglig god måte.

Hvor kan jeg jobbe?
Jobbmulighetene som faglært er store, både i dagligvareforretninger og i spesialforret-ninger, samt innenfor catering og produksjon av ferdigmat. I dagligvarebutikkene omfatter vareutvalget i tillegg til kjøtt og kjøttprodukter både sjømat, frukt og grønt, bakerprodukter, ost og melkeprodukter.

Yrkesbetegnelse:
Butikkslakter
Eventuell videreutdanning:
Matteknologi, Teknisk Fagskole
Lønn i læretiden:
40% 1. år, 60% 2. år av faktisk begynnerlønn for fagarbeidere
Mer informasjon på:
www.kiff.no