Bakeren
Mer enn bare pepperkaker

Bakerfaget er et av verdens eldste håndverk, og i stadig utvikling. Som fremtidens baker må du kunne beherske den nyeste teknologien, samtidig som du utviser godt håndlag av den gamle skolen.

Hva gjør en baker?
Som ferdigutdannet baker vil du være i stand til å forvandle en tilsynelatende uformelig gjærdeig til de nydeligste brød, boller, rundstykker, bagels eller pizzabunner. Bakeren har også ansvaret for Wienerbakst, som wienerbrød og kringler. Noen bakere velger å spesialisere seg i industribakeri og styrer store automatiserte produksjonslinjer, mens andre velger mindre håndverksbakerier og også å lære litt om kaker. Som de fleste andre næringer er bakerfaget i stadig forandring, og det gjelder å holde følge med både norske og utenlandske trender og nyvinninger. I et samfunn som i stadig økende grad fokuserer på sunnhet og kosthold vil det også bli din utfordring å lage velsmakende produkter, med riktig sammensetning av nødvendige nærings-stoffer, både i forhold til helse og ikke minst god smak.

Hvor kan jeg jobbe?
Som baker vil du kunne jobbe i store industribakeri, med avansert utstyr og produksjon i stor skala, eller i ditt ”lokale bakeri på hjørnet”.

Yrkesbetegnelse:
Baker
Eventuell videreutdanning:
Matteknologi, Teknisk Fagskole
Lønn i læretiden:
40% 1. år, 60% 2. år av faktisk begynnerlønn for fagarbeidere
Mer informasjon på:
www.baker.no