Årets Lærling

posted in: Ukategorisert | 0
simon_rets_lrling

Glimt i øyet

Simon Kaspersen Jakobsen, kommer fra Henningsvær. Han startet på Vg1 service og samferdsel og videre til Vg2 reiseliv. Han fikk deretter læreplass hos Quality Grand hotell i Narvik i 2015 og gikk opp til fagprøve i 2017 med beste resultat på prøven, bestått meget godt. Han er nå elev på påbygg til generell studiekompetanse ved Aust-Lofoten vgs. Planen videre er enten å søke jobb tilbake til hotellet eller videre på hotellhøgskolen.Simon får også masse skryt. I begrunnelsen for nomineringen, som kommer fra  Opplæringskontoret for restaurant og matfag i Nordre Nordland, ORMNN v/ Einar Øverås, heter det:

 «På skolen ble Simon opplevd som en positiv person med glimt i øyet. Han var en elev som var inkluderende, skapte god stemning og tilbydde å hjelpe sine medelever underveis. Alle hans utplasserings perioder endte opp med meget gode tilbakemeldinger fra bedriftene. Han utmerket seg tidlig i klassen med sitt potensiale i service/vertskapsrollen og han hadde lite fravær fra skolen.I lærlingetiden jobbet han seg raskt inn i bedriften og med hans gode humør ble han godt likt av alle på jobben.

Årets Lærling i Nordland Fylke

Simon Kaspersen Jakobsen fra Henningsvær har fått prisen «Årets lærlinger» i Nordland.
-Dette var kjempehyggelig, jeg vil sende en stor takk til gode kolleger, Nordland fylkeskommune og opplæringskontoret som har styrt opplæringsløpet, sier en meget fornøyd Simon, som har vært lærling i resepsjonsfaget.

Fagopplæringens Oscar

Det var fra fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen som overrakte prisen.

– Dette er fagopplæringens Oscar, og det er med største glede jeg får æren av å overrekke denne prisen, sa fylkesråden under tilstelningen på fylkeshuset i Bodø i dag.

Effektiv og selvstendig

«Det som kjennetegner Simon er at han har jobbet effektivt og selvstendig fra dag 1 i bedriften. Hans engasjement for faget og for bedriften gjorde til at han tidlig kunne ta selvstendige vakter i resepsjonen på hotellet, noe han syntes var spennende og positivt.»

Dataguru

«Hans unike egenskap for å tilegne seg kunnskap for faget og systemer raskt, gjorde til at han ble tidlig resepsjonens guru på data og bookingsystemer. Simon er et utpreget «ja» menneske som hadde null fravær under lærlingetiden og han har alltid stilt presist på jobb i strøken uniform.

Han har stilt opp på flere avdelinger på hotellet og jobbet som servitør utallige ganger og gjortandre ting som ligger utenfor hans arbeidsinstrukser. Dette har ført til at han er kåret til månedens medarbeider to ganger og årets medarbeider èn gang på hotellet.

Tar ansvar

Etter et brev som kom til hotellet i 2015 fra et amerikansk par som ble betjent av Simon, fikk han i Tromsø i 2016 også «Serviceprisen» for Choice hotellene i region nord for sin gode service og innsats i kjeden.

Tilbakemelding fra ektepar fra USA:

Dear Mr. or Mrs. Manager,

We arrived in Narvik on 12 February aboard the night train from Sundsvall, Sweden.  Our intention was to take the airport bus to Evenes from Narvik and then another bus from Evenes to Harstad.  Since the bus stopped at the Grand Hotel, we stopped in your lobby to verify our plans.

We were greeted by your young clerk, Simon.  His service was exemplary and he deserves special recognition.  He not only directed us toward a direct bus to Harstad, but provided us with a cup of coffee while we waited for the bus in the hotel lobby.  This was exceptional since we were not even registered-guests of the Grand Hotel.

We have stayed in Quality Hotels in the United States.  The hotel experience is largely based on customer service.  Simon provided outstanding service above-and-beyond his responsibility.  He is an asset to your staff.

Kind regards,
Marc R. Nadeau
Saint Petersburg, Florida, USA

Klapp på skulderen

Prisen «Årets lærling» gis til en lærling som har utmerket seg spesielt i forhold til den innsats som vedkommende har vist gjennom opplæringsløpet, inklusiv fag- / svenneprøven. Lærlingeprisen skal være en ekstra påskjønnelse til en lærling som gjør seg ekstra bemerket ut fra sine faglige interesser og dyktighet for faget. Prisen er på 10 000 kroner.I statuttene for prisen står følgende:

§ 5 Som kriterier for tildeling av prisen kan vurderes hvordan lærlingen har fremstått i hele opplæringsløpet, i det å oppnå læreplass eller kan vise til en særdeles dyktig gjennomført fag eller svenneprøve der det legges vekt på faglige kunnskaper og ferdigheter utenom det vanlige. I det ligger positive egenskaper som: håndlag, nøyaktighet, flid, effektivitet, ressursbruk og orden. Dette innebærer en helhetsvurdering av kandidaten som fagperson.