Lærlingeuka og Fagbrevutdeling 2017

Tradisjon tro har vi arrangert lærlingeuka og lærlingeaften nå i januar.

Uken startet på tirsdag der lærlingene hadde oppmøte og lunsj på Oscarsborg VGS. Så startet undervisningen med Svein Magnus Gjønvik i foredrag om kalkyle og økonomi, Dagen ble avsluttet litt senere på ettermiddagen med mat og lærlingene benyttet anledningen til litt sosialt samvær utover kvelden.

Onsdag og dag 2 startet klokken 09.00 på skolen der lærlingene ble delt i tre grupper der servitørene ble kurset i transjering og flambering. Kokker og konditorer ble delt i to og halvparten fikk kurs i sjømat av Roy Magne Berglund. Den andre gruppen fikk dessertkurs holdt av Sverre Sætre. Lærlingene ble undervist og fikk demonstrert teori og arbeidsteknikker før de selv fikk utfolde seg på kjøkkenet. Det ble servert lunsj og middag underveis før nok en ettermiddag med sosialt samvær fant sted.

 

 

Torsdag og dag 3 inneholdt blomsterdekkoreringskurs for servitørene med Ann`s Blomster før de hadde vinkurs på ettermiddagen. De andre to gruppene byttet plass og fortsatte med dessert og sjømatkurs. Det ble laget mye godt på både sjømat og dessertsiden som lærlingene fikk smake på underveis.

Fredag og dag 4 startet klokken 09.00 på skolen og det var duket for lærlingeaften. Lærlingene startet med teorikurs i spesialkost og dietter før de kastet seg i produksjonen til en 4 retters middag som skulle serveres på kvelden for omlag 160 gjester. Dagen ble lang og lærlingene jobbet godt frem til ettermiddagen, da vi flyttet oss ned til Quality Hotell Narvik, der banketten skulle være. Inviterte lærlinger som hadde bestått fagprøven året før var hedersgjester og fikk servert en utmerket 4 retters middag bestående av de beste råvarer som Nord Norge har og by på.

Meny

***

Ørret med eple, artiskokk og karse

***

Skreirygg med potetkrem,

persille, sitron og hvitløksmør

***

Innbakt reinsdyrfilèt,

selleri. soppkrokett og einebærsaus

***

Tindved krem og yoghurtsorbet,

fritert vannbakelse med søte krydder.