Mat og Helse

Alle 9 klassingene i Ofoten ble også i år invitert med på ORMNN sitt Mat og Helse prosjekt, som ble avholdt på Oscarsborg VGS sitt kjøkken. To hele skoledager får elevene komme inn på kjøkkenet og lage tradisjonell mat fra grunnen av. Dette har vi gjort for å prøve og rekruttere flere elever til å søke på restaurant og matfag, men også vise de gleden med og lage mat og spise sammen. Fiskesuppe, hjemmelaget is, fruktkurv, focaccia, lammefrikase og eplekake er noen av tingene vi lager under de to dagene. Elevene får en rask innføring i hvordan man bruker kjøkkenutstyret riktig samt lære seg litt ulike kutte-teknikk. Det er fokus på hygiene og ernæring under begge dagene. Under middagen som vi spiser på et pent oppdekket langbord får de informasjon om alle mulighetene de har om de søker restaurant og matfag. Dette gir oss en god mulighet til å starte dialoger med unge håpefulle på et tidlig stadie, der vi kan veilede og hjelpe dem så godt vi kan, slik at de kan føle seg tryggere i sitt valg av utdanning