Lærlingeuka 2016

Dag 1: Tjuvstart på lærlingeuka med kurs for faglige ledere i våre medlemsbedrifter. Kurset ble holdt av Sverre Sætre i konditorarbeid og flere lekre desserter ble laget. Dette er et tiltak fra ORMNN for å gi litt faglig påfyll til bransjen og bedriftene våre.

Dag 2:  Lærlingeuka andre dag og våre lærlinger ble delt i tre grupper der de har blitt kurset i desserter, fisk og sushi, flambering og transjering. De har fått påfyll av kunnskap samt startet produksjon av mat til lærlingeaften.

Dag 3: Tredje dagen ble litt av en dag. Servitørene hadde kurs i blomsterdekorering og i vinlære. Kokker, bakere og konditorlærlinger hadde dessert og sjømatkurs. Dagen ble snudd på hode siden en bombetrussel mot alle skolene i Narvik førte til stengte skoler på fredagen. Noe som førte til at vi sto uten kjøkken på fredagen. Heldigvis har vi flinke og arbeidsvillige lærlinger, som etter en kort pause gikk i gang med en ny arbeidsøkt. Produksjon til lærlingeaftens 5-retters middag ble produsert og fraktet ned til Quality Hotel Grand Royal, hvor banketten finnet sted. Like før midnatt tok de siste lærlingene kveld og gikk hjem før vi starter nye teorikurs i morgen tidlig.

Dag 4: Siste dag og Lærlingeaften. Dagen startet med kurs holdt av Svein Magnus Gjønvik i allergi og matintoleranse, før produksjon og oppdekking til banketten startet. Lærlingene sto på og gjorde en kjempe jobb gjennom hele dagen, og banketten ble gjennomført meget bra. Det ble servert en nydelig
5-retters middag med gode viner til. Underholdning av elevbedrifter Baluba og fine taler ble holdt. Kvelden ble avsluttet med fagbrevutdeling til stående applaus.